Vask havsalt ud af håret med shampoo

  • af

Kitesurfing er en af de sjoveste sportsgrene der findes. Kombinationen af de høje hastigheder, hårde vind, bølgernes bakketoppe og bakkedale, giver tilsammen en hæsblæsende sport, som det er svært at få nok af. Med det rette udstyr og indstilling er det også en sport som kan dyrkes hele året rundt. Flere udøvere af sporten vælger endda at rejse ud i verden, for at opsøge gode kitesurfing steder. Man kan fristes til at kalde sporten afhængighedsdannende. 

Det forholder sig dog sådan, at det for det meste kun er ude på havet, at man kan få hård nok direkte vind, til virkelig at få en god fart på. Det er derfor vigtigt at huske på , at de mange timer på brættet også betyder mange timer i saltvand, både for kroppen og for håret.

Dit hår elsker ikke saltvand lige så meget som dig

Desværre elsker din krop, og særligt dit hår, ikke saltvandet lige så meget som du gør. Salt er nemlig ekstremt udtørrende. Det er blandt andet derfor at man bruger salt mod glatte veje; saltet suger vandet, og sænker frysepunktet. Men dit hår er ikke en asfaltvej, og al saltet fra saltvandet udtørrer dit hår. Det sker ved, at saltet trækker al olien og de gode næringsstoffer ud af dit hår. Når det sker, bliver dit hår langt mere udsat for slid, fordi at det mister den fleksibilitet, som de sunde olier, der naturligt findes i dit hår, giver det. Når dette sker, knækker hårstråene langt nemmere, og mange kan opleve, at efter de er begyndt at opholde sig meget i saltvand, bliver deres hår tyndere. 

Man kender fænomenet “surferhår”. Surferhår er slidt, afbleget, og ligner ofte at det er klippet i etager. Det er dog ikke klippet i etager af en saks. Det er knækket, fordi håret er så slidt af de mange timer i saltvand. Nogle mener, at det ser godt ud, og dyrker “surferlooket”. Men hvis man har et kontorarbejde er dette dog ikke et look, som er velset.

Vask håret med shampoo

Hvis du nu tænker, at man ikke kan være kitesurfer, og have lækkert, fyldigt hår, så er det heldigvis ikke tilfældet. Blot skal man tage et par forholdsregler, og så er det fuldt ud muligt. 

Det bedste du kan gøre for dit hår, for at undgå at det bliver slidt og falder af grundet saltvand, er at vaske det med en shampoo fra Scandinavian Biolabs. Denne shampoo er lavet specifikt til at undgå hårtab, og indeholder dermed en lang række nærende og plejende ingredienser, som kan være med til at undgå og forebygge hårtab. Desuden er alle ingredienser i deres produkter naturlige, så du er fri for at putte skadelige kemikalier i dit hår.

Når du vasker dit hår med shampoo, umiddelbart efter du kommer hjem fra en tur på surfboardet, så er du fri for at saltet når at skade dit hår, og du undgår altså de skadelige effekter, saltvand kan have på dit hår. Du kan med fordel pleje dit hår yderligere ved at bruge en nærende og blødgørende balsam efter shampoo, for at tilføje dit hår endnu mere fugt og glans. På den måde kan du kitesurfe alt det du vil, og samtidig have lækkert hår.