Køb det bedste kiteboarding kit online

Står du og skal bruge det bedste nye kiteboarding udstyr, men mangler økonomi til at købe det? Så findes der en masse gode muligheder om at få hjælp online. 

Hvis du skal låne penge til at købe et nyt kite board eller en ny drage til at flyve med, så kan du finde de bedste muligheder for at låne penge på Lånfakta.dk. Det er en side der arbejder på at gøre det danske lånemarked gennemsigtigt og overskueligt for forbrugeren. 

Hvor skal man kiteboarde i Danmark?

Heldigvis er Danmark et land spækket med kyster med god vind, hvor man altid kan tage ud og få en god oplevelse på site kiteboard. Vi har erfaringer med kiteboarding i mange forskellige steder, som du her kan gøre godt brug af. 

Vores yndlingssteder til at stå på kiteboarding i Danmark

  • Anholt Ø
  • Amager Strand
  • Marienlyst strand
  • og mange flere…

Hvor starter man når man skal i gang med at kite boarde?

Når du første starter ud med at interesserer dig for kite boarding, så er det vigtigt at undersøge hvilket udstyr du skal købe. Der findes mange forskellige muligheder og der findes udstyr til både begyndere, let øvedede og eksperter. 

Du skal overveje hvilket type bræt du vil have, om det skal være stabilt eller hurtigt. Der er stor forskel på brættene og derfor skal du nok starte med et lbedt bræt med bedst støtte til balancen. 

Udover et bræt skal du også have fat i en drage der passer til dine evner. Du skal derfor nok vælge en drage, som er let at styre og ikke kan tage for meget vind uden at hive personen for langt med op i luften. Der findes jo eksempler på, hvordan kite boarders er blevet trukket højt op i luften, fordi deres drage var for avanceret til deres evner. Man kan slå sig meget ved at ramme vandet, når man først er over 10 meter oppe og lander forkert i vandet.

Det imponererende ved kite boarding

En dansk fyr ved navn Niklas har sprunget ud fra det højeste tårn i Dubai på et kite board med en drage som han havde fløjet med i mange år. Hans video kan ses her og det er yders imponerende at se ham flyve flere hundrede meter net fra Bush Khalifa tårnets top, hvor der normalt kun kan lande helikoptere med de rigeste beboere på hotellet. Se videoen på youtube her.

Det ses tydeligt at det kræver utroligt mange års erfaring at kunne springe ud fra sådan et højt tårn og lande sikkert på vandet, mange hunderede meter lænegere nede. Han klarer den og det er er faktisk blevet verdens største og højeste vellykket forsøg på at slå rekorden for kiteboarding. 

Uge 30 på Anholt Ø er “kun” for kiteboardere

Hver år i uge 30 er der forsamling af kiteboardere fra hele danmark kommer over og står på kiteboard sammen. Der findes ikke en officiel konkurrence, men selve ugen går ud på at blive bedre til at kiteboarde og lære andre kiters at kende. Det festes også en del på de to populære barer, som holder åbent til langt ud på natten. Når barerne lukker, så tager de fleste ned på stranden og fester videre  til langt hen af morgenen. Jeg har faktisk været med til flere af disse fester og derfor kan jeg garantere at der er god stemning og godt gang iden.

Hvad er kiteboarding egentligt?

Kiteboarding er en slags surfing, hvor man er har et bræt spundet fast på fødderne med et par holdere. Derudover har man et udstyr spændt fast til kroppen som hænger fast i en drage, som trækker vinden rundt, så man kan få fart på via bølgerne, selvom der reelt ikke er nogle rigtige bølger man kan surfe på, ligesom man kan gøre i sydlige lande. Der kan bølgerne bære surferen uden brug af vind, drager eller andet som skal trække. 

Alle kan lære at stå på kiteboard, men den kræver tid og energi. Du skal samtidig være glad for at være i vandet, for jeg lover dig at du kommer til at bruge en helt del tid i vandet som nybegynder. Derfor er en våddragt også en god investering, når du bor i et land som Danmark. 

Men når det så er sagt, så er kite boarding en herligt sport og der findes mange klubber du kan melde dig ind i, hvor de kan hjælpe dig med at komme godt igang. Alle er velkomne til den herlige ekstremsport kiteboarding.