En begynderguide til Kitesurfing – sådan bliver du lynhurtigt bedre

  • af

Kitesurfing er rigtig populært verden over, og ikke mindst herhjemme med vores gode vindforhold. Faktisk er kitesurfing som ekstrem sport en af de mest voksende i hele verden. Dette skyldes uden tvivl, at kitesurfing er rigtig sjovt, og kan give dig en ordentligt adrenalinrush; og så er det oven i købet en sportsgren, der er forholdsvis nem at komme i gang med. Selvom der er tale om lidt af en stejl oplæringskurve, så kan du faktisk ganske hurtigt opleve store fremskridt indenfor ganske få måneder.

Øv dig på dit gamle skateboard

Når man taler om sport på et bræt, så er der faktisk en hel del ting der minder om hinanden. Derfor vil en god indledende øvelse være, at finde dit gamle skateboard frem til lidt balanceøvelse. Efter dette trin kan du også prøve kræfter med wakeboarding, der jo netop minder om et skateboard (på vandet). Efter blot ganske få sessioner vil du helt automatisk føle dig langt mere selvsikker i forhold til at gå i gang med kitesurfing.

Tag internettet i brug

Udover at være en kæmpe markedsplads for alt fra biler, sexlegetøj, helseprodukter eller bøger, så er en af de rigtig gode ting ved internettet også den store mængde information, der findes om stort set hvert eneste emne under solen. Du skal faktisk blot indtaste Kitesurfing tutorial i din søgemaskine, og der vil lynhurtigt dukke en masse videoer op, der kan lære dig om alt det grundlæggende ved sportsgrenen. Du kan selvfølgelig også vælge at investere lidt penge i en god autoriseret instruktionsvideo, hvis dette mere er din kop te. Uanset hvad, så er der masser af rådgivning at hente på nettet – fra begynder til elitesportsmand.

Hyr en professionel træner til lynhurtigt at løfte dit game

Uanset hvor mange prøveture på wakeboardet eller videoer du ser, så er der trods alt intet der kan måle sig med undervisning fra en erfaren kitesurfer. hvis du har fulgt de første to trin i denne miniguide, så vil du oven i købet ikke være fuldstændig på bar bund – hvilket betyder færre lektioner, og mindre udgifter. Tag derfor et hurtigt kig på nettet for at finde en kvalificeret instruktør i dit lokalområde, og du vil hurtigt opdage store fremskridt i din kitesurfing. Dette skyldes bl.a. at en instruktør (eller kitesurfing skole) vil have alt det rigtige udstyr til at få dig i gang på den allerbedste måde. Et godt træningsforløb tager desuden ikke al for meget af din tid, idet du oftest vil kunne nøjes med et 3-4 dages kursus.

Køb det rigtige udstyr

Sidst men ikke mindst kan din træner hjælpe dig med at købe det korrekte udstyr, så du i det mindste ikke bremses af middelmådigt udstyr. Hvis du nu på trods af dette ikke har lyst til at bruge en bondegård på kitesurfing udstyr, så kan du altid vælge at købe dit udstyr brugt. Dette er en glimrende måde at spare lidt penge på, og der er faktisk masser af grej der kan købes til en billig penge på nettet. Du kunne eventuelt også spørge din instruktør om han/hun har noget brugt udstyr du kan købe til en nedsat pris.