Bedste kiteboarding-steder i Danmark

  • af

Der er utroligt mange steder i Danmark, der egner sig til kiteboarding, og som både er gode for nybegyndere såvel som erfarne kitesurfere. En af de primære grunde til, at de danske kyster er så egnede til kiteboarding er, at Danmark er et af de lande i Vesteuropa med mest blæst; gennemsnitligt blæser det 9 meter/sekund i Danmark, hvorfor forholdene for at surfe således er fantastiske. Yderligere har Danmark den fordel, at du aldrig skal køre i flere timer for at komme til nærmeste kyst.

Spørgsmålet om hvor der er de bedste kiteboarding-forhold i Danmark, afhænger selvfølgelig af ens niveau, da niveauet spiller en store rolle i forhold til, hvor meget man vil udfordre sig selv. De danske kyster bærer heldigvis præg af alsidighed ved at have meget omskiftelige vejrfænomener og henvender sig derfor til mange forskellige kiteboarding-typer.

Alligevel ses der tendenser til, at utroligt mange kitesurfinginstruktører og fritidssurfere peger på Amager Strandpark, Nordsjællands kyster og Klitmøller som værende nogle af Danmarks bedste kiteboarding-steder.

Amager Strandpark tilbyder fantastiske forhold for nybegyndere. Her finder du en af de største klubber i Danmark, som tilbyder undervisning, hvorved nye kitesurfere har super gode muligheder for at komme godt i gang med vandsporten. Amager Strandpark tilbyder både gode forhold til at kitesurde og windsurfe, og derudover har strandparken været stedet, hvor mange surfere har opnået personlige hastighedsrekorder.

Ved kysterne i Nordsjælland finder du utroligt mange kiteboardere og windsurfere. Her er fantastiske vejrforhold, som giver surferne rig mulighed for at udføre tricks, samtidig med at Nordsjællands kyst er relativt tæt på København og dermed lettilgængelig for mange københavnere.

Slutteligt vil vi fremhæve Klitmøller. Ifølge mange instruktører er Klitmøller netop en af de absolut bedste steder til surfing ved danske kyster, hvilket også er grunden til, at du vil kunne møde surfere fra hele verden her.