5 tips til at blive bedre til kiteboarding

  • af

Der er ingen tvivl om, at det ville være helt fantastisk at kunne hoppe højt og lave vilde tekniske tricks som kiteboarder, men flertallet af nybegyndere ønsker først og fremmest at kunne cruise på bølgerne uden problemer. Her er vores 5 tips til at blive bedre til det grundlæggende indenfor kiteboarding.

1. Udstyret

Sørg altid for at være 100 procent sikker på dit udstyr, før du begiver dig ud på vandet. Du skal vide, hvordan kiten og dragen fungerer, samtidig med at du skal føle dig tryg ved, hvordan udstyret fungerer. Det kan særligt anbefales, at du får undervisning og instruktioner af en øvet kitesurfer, som dels kan lære dig det helt grundlæggende om udstyret og yderligere instruere dig i, hvordan du kommer i gang. Er du indforstået med, hvordan udstyret virker, så er der ingen tvivl om, at du vil kunne få mest muligt uf dine kitesurfing-sessioner. 

2. Benyt et større board

Når vinden ikke er så kraftig, hvorved det kan være sværere at komme i gang med at kitesurfingen, løser mange kitesurfere problemet ved at benytte et større board. Ved at skifte til et større bræt eller endda opgradere til et kitebræt af højere kvalitet, så vil du hurtigt opleve, at det bliver nemmere at komme op i fart, samtidig med at stabiliteten er bedre sikret.

3. Kom op i fart

Når du skal have fart på, er det essentielt, at du trækker kontrolbaren i retning af dig selv, når du skal gennem bølgen. Det er vigtigt, at du sørger for, at boardet ikke er imellem dig selv og bølgen, da du på den måde kan risikere at blive ramt at boardet i dit møde med bølgen. Derudover skal du være særligt opmærksom, hvis du har kiten rettet mod land, da der dermed er større risiko for, at bølgerne tager dig i retning af kiten, hvilket kan medføre, at linerne bliver for løse, hvorved kiten falder i vandet.

4. Din kropsposition

Din kropsposition og holdning er altafgørende i kiteboarding. Det er særligt vigtigt, at du lægger størstedelen af kropsvægten i dine bagben og hæle, samtidig med at du skal sørge for at holde dine ben lige i den retning, du skal i. Du skal kigge opad, idet dette bidrager til at føre din torso og dine hofter i den rette retning.  Yderligere er det vigtigt, at dit greb om baren holdes lige, samt at du strækker dine arme uden at trække for meget i baren.

5. Arbejd med bølgerne og vinden

For at blive dygtig til kiteboarding er det vigtigt, at du arbejder med vinden og læser vejrforholdene. Måden, hvorpå du bedst kan se og forudsige vinden, er via vandet. Når du rammer en bølge, er det kræfterne herfra i kombination med vinden, der får dig til at surfe. Er du ikke opmærksom på bølgerne og vinden, da vil du hurtigt risikere, at kiten falder i vandet, hvorved du vælter og må starte forfra. Vi håber, at de ovenstående tips kan hjælpe dig til at blive bedre til kiteboarding!